Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

"ΒΑΛΥΡΙΑ-ΔΡΟΜΟΙ ΙΘΩΜΗΣ 2013"

                               Μουσικές βραδιές 23-24 Ιουνίου, 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΊ ΑΓΏΝΕΣ ΑΓΊΟΥ ΠΝΕΎΜΑΤΟΣ 7Μ.Μ.!

Γράφτηκε από τον   www.sportstonoto.gr

    "ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013" : Μουσικές βραδιές 23-24 Ιουνίου, αθλητικοί αγώνες Αγίου Πνεύματος 7μ.μ.!

    Διήμερες μουσικές βραδιές, διοργανώνει και φέτος ο πολιτιστικός σύλλογος «Θάμυρις», την Κυριακή 23/06 και την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας. Επίσης, σύμφωνα με τον νυν αντιδήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Δαβίλα και τον πρόεδρο της Κοινότητας τ. δήμαρχο Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλο, ανήμερα της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Πνεύματος, στις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένοι από αρχαιοτάτων χρόνων, αθλητικοί αγώνες με την επωνυμία «ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013» υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης.
    Από κει και πέρα, την τελευταία 15ετία ξεχωρίζει ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 11χλμ. με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών από τη Μεσσηνία, και από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης, και αφού οι δρομείς διανύσουν (σ.σ. στην πλειοψηφία τους του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, αλλά και του τοπικού Αστέρα/ Ιθώμης) την διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Λάμπαινα, θα τερματίσουν στην πλατεία της Βαλύρας.
    ΒΑΛΥΡΙΑ 2013…
    Θ’ επακολουθήσει απονομή των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές των αγώνων, από το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους που έχουν κληθεί να τιμήσουν και φέτος τα «ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013», ενώ οι διοργανωτές και οι διοικούντες τον Θάμυρι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους όχι μόνο της Βαλύρας και των γειτονικών χωριών της Ιθώμης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Μεσσήνης, να παραβρεθούν στις μουσικές βραδιές, Κυριακή-Δευτέρα 23-24 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να παρακολουθήσουν και το χορευτικό τμήμα αγόρια και κορίτσια του Θάμυρι, το οποίο θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, και τους αθλητικούς αγώνες την Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στις 7 το απόγευμα και με το ζεστό τους χειροκρότημα να εμψυχώσουν τους αθλητές.
    ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ Ι.Ε.Λ. Ο ΘΕΟΔ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ…
    Επίσης, για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι εμπνευστής του Ιθωμαίου Δρόμου Υγείας 11χ.λ.μ. με αφετηρία την αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης και τερματισμό τη, Βαλύρα, ήταν ο καθηγητής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει παλιότερα πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο ο « Θάμυρις» αλλά και στον δραστήριο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Παράλληλα, σημαντική συμβολή στην αναβίωση των Ιθωμαίων στην Αρχαία Μεσσήνη, πριν ξεκινήσουν οι ανασκαφές με τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, είχε και ο οικονομολόγος του ΟΤΕ ιστοριοδίφης-δημοσιογράφος Γιάννης Ελ. Λινάρδος.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου