Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Πολιτιστική πανδαισία στα ''Βαλύρεια - Δρόμοι Ιθώμης 2011''

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Παπαγεωργίου
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο «Θάμυρις», σε συνεργασία με το δήμο Μεσσήνης, στα πλαίσια της γιορτής: ''Βαλύρεια - Δρόμοι Ιθώμης 2011'' , που πραγματοποιήθηκαν και φέτος Κυριακή/Δευτέρα παρουσία 4.000 λαού στην έδρα του τ. Δήμου Ιθώμης. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, ήταν η Δευτέρα ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 7μ.μ. ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 11 χ.λ.μ. που οραματίσθηκε ο καθηγητής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών (σ.σ. του Συνδέσμου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, του Αστέρα κ.α.), με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης, και αφού οι δρομείς διένυσαν την διαδρομή Αρκαδική Πύλη Ιθώμης-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Λάμπαινα, τερμάτισαν στην κατάμεστη πλατεία της Βαλύρας και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές αλλά και τους προσκεκλημένος που τίμησαν τα «Βαλύρεια - Δρόμοι Ιθώμης 2011».
ΠΑΡΟΥΣΙEΣ…
Ακολούθησε, χαιρετισμός από τον αντ/ρχη Πελοποννήσου Χρήστο Μαλαπάνη, και τον δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, ενώ τις φετινές εκδηλώσεις, τίμησαν με την παρουσία τους,οι σύμβουλοι της περιφέρειας Πελοποννήσου κ.κ. Σταυριανόπουλος και Αλευράς, η βουλευτής του νομού μας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας πατήρ Ξενοφώντας Γαλανόπουλος, ο αντ/ρχος Μεσσήνης Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Άρης Σταθόπουλος, ο τ. δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Μελιγαλά Βασίλης Τσιγαρίδης, οι πρόεδροι του Αστέρα και του Θάμυρι κ.κ. Κώστας Πανούσης και Μανώλης Ραγκούσης, οι διοικούντες των δυο συλλόγων, ο γυμναστής του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Δημήτρης Πουλόπουλος, ο Τάσος Αποστολόπουλος εκ μέρους της αντιπολίτευσης του δήμου Μεσσήνης, ο οραματιστής των Ιθωμαίων ιστοριοδίφης Γιάννης Ε. Λινάρδος, οι Θανάσης Μπόβης, Θεόδωρος Λάγιος, Παναγιώτης Σταυριανόπουλος, Νίκος Μπάκας, και Νόντας Μπουλούμπασης παλιότερα στελέχη του Θάμυρι, καθώς και χιλιάδες λαού από την Βαλύρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του νέου καλλικρατικού δήμου Μεσσήνης…







































































Πολύ επιτυχιμένη η πρώτη μουσικοχορευτική βραδιά του Θάμυρι

Ξεκίνησαν Σάββατο βράδυ οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Βαλύρα που διοργανώνει ο πολιτιστικός μας σύλλογος Θάμυρις.Σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία,την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου που παρουσίασε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.Στις άνω δυο φώτο(δεξιά και αριστερά) διακρίνεται η ομάδα των μεγάλων παιδιών του χορευτικού, που χορεύει χορούς από την ακριτική Θράκη με παραδοσιακές στολές.Ο καιρός είναι δροσερός και ιδανικός για γλέντι και χορό που αναμένονται να κρατήσουν μέχρι πρωίας.Οι ψητές γουρνοπούλες δίνουν και παίρνουν και η παγωμένη μπύρα ''τραβιέται'' σαν νερό.Εποχή κρίσης, αλλά ο ΄΄Ελληνας με το μεσογειακό ταπεραμέντο ,ξέρει να περνάει καλά.Εξ άλλου λαϊκό είναι το πανηγύρι,ο χορός δωρεάν για όλους, προσφορά του Θάμυρι, και η γουρνοπούλα το φαγητό των φτωχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου